Direct naar inhoud

Tuuci

5 leuke buitenspellen voor de hele familie

Lifestyle

Een spelletje of wedstrijdje vrolijkt gegarandeerd de boel op tijdens een dagje buiten met familie, een reünie of een barbecuefeest. Hier volgen een paar ideeën voor leuke buitenspellen waaraan de hele familie kan meedoen. Ze zijn niet alleen leuk voor de kinderen, groot en klein zullen hier nog lang met plezier aan terugdenken. Voor de meeste ideeën heb je ook bijna niets nodig, dus ze zijn gemakkelijk mee te nemen op een kampeeruitje met de familie. Probeer deze leuke buitenspellen op het volgende familiefeest of laat je erdoor inspireren.

Levensgrote bordspellen

Veel populaire bordspellen zijn in reuzenformaat verkrijgbaar voor buiten. Verschillende webshops verkopen reuzenversies van Jenga, Vier-op-een-rij, Mens-erger-je-niet, Boter, kaas & eieren en zelfs schaakborden. Zet de spellen op een tafel onder een schaduwrijke parasol of cabana, zodat iedereen het hoofd koel kan houden tijdens het nadenken over de volgende zet. De meeste van deze spellen zijn geschikt voor alle leeftijden en zijn voor jonge spelers een mooie manier om strategisch te leren denken. En gegarandeerd dolle pret als de Jenga-toren omgaat!

Frisbeegolf

Als je niet met de hele familie naar de golfbaan kunt, maak je van je tuin een frisbeegolfbaan. Bepaal voordat het spel begint wat de ‘holes’ worden of bepaal om de beurt wat de volgende ‘hole’ wordt tijdens het spel. Bomen, picknicktafels, terrasstoelen en ongebruikte vuurplaatsen zijn allemaal prima locaties voor golfholes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor elke ‘swing’ krijgt een speler net als bij gewoon golfen een punt, net zolang totdat elke speler de frisbee in de hole heeft gekregen. De persoon of het team met de laagste score krijgt de eeuwige roem.

Waterpistolengevecht

Haal de waterpistolen maar tevoorschijn! Waterspellen zijn een fantastische manier om koel te blijven op warme, zonnige dagen, beter dan in de schaduw zitten. Verdeel de groep in teams en achtervolg elkaar door de tuin – het team met de laatste droge speler wint en iedereen krijgt voldoende beweging!

Danswedstrijd

TikTok heeft van familiedanswedstrijden een dagelijkse sport gemaakt. Of jouw team nu perfect de pasjes na kan doen of zelf iets verzint, dit is een leuk creatief buitenspel voor iedereen. Misschien zijn er oudere dansliefhebbers in jouw familie die jongeren graag de traditionele ballroomdansen laten zien. Wie wil de foxtrot dansen?

Hindernisbaan voor zwemmers

Als je een zwembad in de tuin hebt, gebruik dan je creativiteit voor een hindernisbaan in het zwembad waaraan iedereen mee kan doen. Die kan ook bestaan uit zwembadspeelgoed, zoals drijvende matten, drijfbuizen, ringen en strandballen om het spannend te maken. Klok elke speler afzonderlijk of vorm estafetteteams. Een Tuuci Swim Under parasol is een perfecte finishlijn, zodat iedereen in de schaduw kan bijkomen tot de volgende ronde. Ook zonder estafettewedstrijden zorgt de M1 Swim Under voor de perfecte bescherming tegen de zon terwijl je in het water ligt.

Als het weer meezit, is samen buiten zijn en creatieve dingen doen een fantastische manier om de banden met familie en vrienden aan te halen. Welke familiespellen voor buiten je ook kiest, door de frisse lucht en vriendschappelijke wedstrijdjes voelt iedereen zich jonger. Houd wel in de gaten of mensen genoeg drinken en blijf tijdens het spelen in de schaduw. Wees niet verbaasd als iedereen van deze speeldag een familietraditie wil maken!

Terug naar boven
Close Overlay
Log in of maak een account aan om toegang te krijgen tot deze functie.