Direct naar inhoud

Tuuci

Catawba Island Club
Port Clinton, Ohio

Lifestyle

Over Catawba Island Club

Catawba Island Club (CIC) ligt aan de kust van Lake Erie in Port Clinton, Ohio. Het is een van de mooiste privéresorts aan de Grote Meren – een onverwacht toevluchtsoord in dit rustige stadje in het midwesten. De oorspronkelijke Catawba Cliffs Beach Club werd in de jaren 1920 gebouwd als een privéresort, speciaal bestemd voor gezinnen. Tegenwoordig biedt de Club een uitgebreid scala aan diensten, zoals hotel, bar en restaurant, jachthaven, golfbaan en privé-evenementen. De voorzitter en CEO van de club, Jim Stouffer, werkt al sinds zijn 13e bij Catawba. Hij zet de 90 jaar durende traditie voort samen met de nieuwe generatie medewerkers uit de familie.

Van de ene maritieme expert naar de andere.

Stormen kunnen snel opsteken op de Grote Meren, met golven van wel 8 m hoog en windsnelheden van meer dan 80 km/u. Stouffer was op zoek naar schaduwproducten van betere kwaliteit, niet alleen om de leden te beschermen tegen de hitte, maar om meerdere seizoenen aan het meer te doorstaan. “Ik had er genoeg van dat ik de parasols elk jaar moest vervangen omdat ze kapot gingen of halverwege het seizoen niet meer werkten. We hadden iets sterks en robuust nodig.”

Stouffer is opgegroeid op het water en bekend met zeewaardig ontwerp. Toen hoorde hij over Tuuci®, maakte hij een afspraak voor een rondleiding door de fabriek. Hij herkende onmiddellijk de kwaliteit en het vakmanschap van Tuuci parasols. “Het was heel indrukwekkend,” zei Stouffer. “Ik zie ze als constructies, niet als wegwerpparasols. Deze evenaren of zijn zelfs beter dan andere ontwerpen die ik heb gezien.” Zijn medewerkers hadden gekeken naar producten van een andere fabrikant waarvan hij wist dat ze sterk waren, maar die zagen er veel grover uit, bijna saai. Tuuci voldeed aan zijn eisen voor duurzaamheid en design.

Nieuwe bestemmingen creëren.

Stouffer zegt dat hij zich een kind in een snoepwinkel voelde toen hij Tuuci’s enorme designcollectie bekeek. Met een combinatie van verschillende stijlen en kleuren slaagde het CIC-team erin een comfortabel en visueel aantrekkelijk geheel te creëren, zelfs vanaf een afstand gezien. “De parasols springen echt in het oog als je de hoek om komt, bijna een uithangbord voor de club. Visueel brengen ze de mediterrane stijl van het hotel mooi in balans, als een stropdas die een pak áf maakt.”

Van alle parasolinstallaties bij CIC is die op de pier Jims favoriet. “Deze locatie was eerst eigenlijk onbruikbaar,” zei Stouffer. “We kozen een indeling en maakten er iets aantrekkelijks van, waardoor je er graag gaat zitten. Als je op de pier staat en achterom kijkt naar het zwembad vergeet je zelfs dat je in Ohio bent. De pier transformeren met een railsysteem, een paar houten leunstoelen en Tuuci parasols is een geweldige zet geweest.”

Klaar om jouw eigen bestemming te creëren?

Praat eens met een Tuuci vertegenwoordiger.

Play / Pause Video
Terug naar boven
Close Overlay
Log in of maak een account aan om toegang te krijgen tot deze functie.